SHARK'S Home Page

Здравейте, Непознати Интернет Пътешественико и ДОБРЕ ДОШЛИ в моята лична интернет страница! Аз ще съм много радостен, ако успея да Ви задържа тук поне още малко. Благодаря Ви, че се отбихте при мен в дългия Ви път из КиберПространството, за да научите нещичко за мене и за моя живот!

Моята снимка - май 2000 Ако имате някакви забележки или коментари, пишете ми e-mail или на Skype: shark67

Sliding Bar Animation

 

Rainbow Separator Line

Моята Биография

     Аз съм роден в едно малко градче в Тракийската Низина - преди се казваше Нови Кричим, сега Стамболийски, но през 1974-та година моето семейство се премести в град Пловдив. Много обичам Пловдив - толкова красив и спокоен град (поне моят квартал).

     Моето пълно име е Светослав Христосов Енков. Роден съм на 05.09.1967 година, 20:30 часа, зодия Дева. Аз съм хетеросексуален, мъжки пол (не само външно), с нормални сексуални наклонности. Разведох се през 2002-ра година, нямам деца. За жалост, такъв е животът! Много ми е самотно, така че - дами, вие сте на ход, докато не са ви изпреварили... Имам спокоен характер, обичам семейния уют, който ми липсва, искам деца и семейство, търся образована и мила жена, на която да посветя живота си. Харесвам еднакво както шумните купони и барове, така и тихите вечери на свещи и спокойна музика с любимия човек. Пия рядко, предимно бира, не пуша и не обичам насилието и скандалите. Висок съм 170 см, тежа около 67 кг. Можете да ми разгледате снимките. Рядко изпадам в депресия, мисля че успях да постигна вътрешно спокойствие. Много ми помогнаха книгите на Джон Грей от поредицата "Марс и Венера", както и книгите на Уейн Дайър. Мразя лицемерието и лъжата, моето мнение е "По-лесно е да казваш истината, за да ти повярват, когато наистина се наложи да излъжеш!".

     Понастоящем работя в Пловдивския Университет като доцент в Катедра Компютърна Информатика (Computer Science) на ФМИ. Най-сетне завърших успешно докторантурата си и вече съм д-р по Информатика (диплома 1000079/30.9.2013), от 22.11.2017 съм и доцент. Работил съм надомно като консултант и програмист за някои частни фирми.

     Иначе преди това съм завършил Икономически Техникум - Пловдив (сега отново Национална Търговска Гимназия) - специалност Икономика на Промишлеността (разбирайте канцеларски плъх - счетоводител). След това кандидатствах в ПУ/ФМИ - специалност Информатика и о, чудо, приеха ме! Завърших през 1991 година с успех отличен 5.65 /което обаче не означава, че си давах зор да уча много-много - предимно киснех в компютърните зали, докато не ме изгонят вечер :-)/. После започнах работа в ПУ - катедра Информатика, като математик. През 1993 година спечелих конкурс за научен сътрудник и сега вече, както знаете, съм вече доцент (по-скоро до цент).

     Аз съм и програмист - владея добре Assembler, Pascal, C, C++, Delphi. Сега се зверя да науча C# и Java/JavaScript. PHP и JavaScript вече ги овладях до голяма степен, но пък това са най-бурно развиващите се езици напоследък, така че не мога да твърдя, че знам всички новости. Също се интересувам и от предпечатна подготовка, обработка на изображения, лингвистични процесори и бази от данни, особено клиент-сървър многослойни приложения. Давам и частни уроци на студенти и кандидат-студенти по програмиране и компютърна грамотност.

Rainbow Separator Line

Моите Интереси

Аз знам, че най-добрия - и най-бързия - начин да ме опознаете е да откриете какво обичам

Така че . . .

Аз обичам музиката, биричката, хубавите мацки, компютрите, и т.н...

(А бе, мъжки мераци и хобита, с две думи)

     Занимавам се с научна дейност в Университета - обработка на естествени езици, лингвистични процесори, бази данни, хипермедия и интернет, мултимедия, дистанционно обучение, обучение за хора с проблеми и много-много други неща....

     В миналото (а и не само тогава) се занимавах с електроника като хоби (интегрални схеми, аналогови и цифрови устройства, радиоапарати и пр.) и през 1982 аз бях един от първите в Пловдив, които завършиха курс по Микропроцесорна Техника в Окръжния Радио Клуб (тогава беше зад ПУ, до църквата) :-). В днешно време съм прекалено зает, за да отделям много време на моето старо и любимо хоби, така че вече почнах да забравям страхотния аромат на колофон, поялник и тинол. Но познанията, които имам в тази област, ми помагат много за компютърната техника и продължавам да следя новостите в електрониката и схемотехниката по Интернет сайтовете.

     Давам консултации и съвети при покупка и ремонт на компютърна техника на студенти и колеги - пишете ми писмо на shark@uni-plovdiv.bg или ми се обадете на GSM-а...

Rainbow Separator Line

Не се стеснявайте да ми пишете E-Mail на: shark@uni-plovdiv.bg!


* Забележки:

Очаквайте скоро нови версии на тази страничка, но не се надявайте чак толкова много!

Английска Версия   C++   Arduino   Психология Снимки   E-Mail

JavaScript Часовниче


 
  

Последна корекция:  31-01-2018   ©1996-2018 Шарки